Hårt kritiserad chef får byta jobb

Uppdaterad
Publicerad

Den enhetschef på socialförvaltningen i Karlskrona som fick skarp kritik för sina invandringskritiska inlägg på mikrobloggen Twitter jobbar inte längre som chef. I stället är han nu chaufför på en annan förvaltning.

– Jag är inte intresserad av att prata med media. Du får ta allt med min chef, säger han själv till Blekingenytt på fredagförmiddagen.

Det var i början av februari som det blev känt att chefen, som i sitt arbete bland annat kom i kontakt med asylsökande, en längre tid skrivit kontroversiella inlägg om svensk invandrings- och flyktingpolitik på Twitter. Ofta handlade inläggen om att det svenska samhället prioriterat fel, och att stat och kommun borde satsa på ”våra egna” i stället för människor av annat ursprung. Formuleringarna fick kritik både från ledande politiker i kommunen och tjänstemän.

– Att uttala sig på detta sättet är olämpligt när man har en roll i vår förvaltning som inbegriper integrationsfrågor, där man har ett ansvar som verksamhetsledare, sa kommunens socialchef Anette Gladher då till Blekingenytt.

Sedan dess har Gladher inte velat kommentera saken utan har hänvisat till att det är ett ”pågående personalärende”.

– Så är det fortfarande, säger kommunens kommunikationschef Thomas Johansson. Inget är klappat och klart. Det här är en temporär lösning. Vilka arbetsuppgifter han ska ha i framtiden är fortfarande ovisst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.