Foto: Polisen

Hjältehund fällde tjuv – med bullpapper

Uppdaterad
Publicerad

Här är hunden som fick fast inbrottstjuven – med hjälp av ett bullpapper. Nu hyllas schäferhanen Hulken för sin insats. 

Blekingepolisen berättar själva hjältehistorien om Hulken på sin Facebooksida. Tillsammans med sin hundförare kallades schäfern till ett pågående villainbrott i Eringsboda. En påpasslig granne, som upptäckt vad som var på väg att ske, ringde polisen och lyckades skrämma iväg tjuven.

Väl på plats fick Hulken genast fick upp ett spår. Efter några hundra meters spårande stannade han och markerade tydligt. Vid ett bullpapper.

I stället för att avfärda fyndet som skräp, säkrades bullpapperet och överlämnade bevismaterialet till teknikerna. En bit av bullen satt fortfarande kvar på papperet – och där kunde DNA säkras.

En DNA-matchning gjordes och det blev träff på en villatjuv som gripits vid ett annat inbrott i Kristianstad. Med ett uppspårat bullpapper som bevis kunde åklagaren gå till åtal och den misstänkte tjuven i Eringsboda dömdes nyligen för försök till grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.