Hockeyrink blir konsthall under derby

Uppdaterad
Publicerad

Det dryga tusentalet hockeyfans som väntas bege sig till Jössarinken i Mörrum för att se veckans derby mot Kallinge kan vänta sig något utöver det vanliga. För första gången gör hockeyklubben gemensam sak med kulturlivet i stan, och ställer ut den lokale fotografen Ben GT Nybergs bilder.

– Det är en kass miljö för en utställning. Dåligt ljus. Men det är jättekul för kanske någon som inte hade gått och tittat på mina bilder går och tittar på dem, och kanske någon som skulle vilja titta på mina bilder kommer och tittar på hockey, säger Ben GT Nyberg.

”Kan samverka betydligt bättre”

Tanken med kombinationen av fotografiutställning och hockeymatch är att gynna en bättre samverkan mellan idrott och kultur, något som Mörrum Hockey velat arbeta för en längre tid.

– Idrotten är Sveriges kanske största folkrörelse. Ser man på samhällsutvecklingen så är föreningslivet extremt viktigt i dag. Tittar vi här i Karlshamn så pratar man jobb och bosättningar, men vad ska man göra på eftermiddagen? Då är föreningslivet en stor del av det och där tycker jag att man kan samverka betydligt bättre än man gör i dag, säger Mikael Kellander som är klubb- och marknadschef för Mörrum Hockey.

30 fotografier ställs ut

Bilderna till onsdagens derbyutställning har fotografen Ben GT Nyberg tagit i och omkring Karlshamn. Totalt ska drygt 30 bilder hängas upp vid läktaren i Jössarinken. De föreställer framför allt naturmotiv och är alla tagna med mobiltelefon.

– Det är bilder som jag har tagit på mina promenader runt Elleholm, där jag bor. Så det finns ingen röd tråd i det här. Allt är bara plåtat efter stundens ingivelse, förklarar Bengt GT Nyberg.

Bengt GT Nybergs fotografier ställs bara ut i Jössarinken vid det här specifika tillfället, men enligt Mikael Kellander är det inte omöjligt att de kulturella inslagen vid hockeymatcherna blir fler framöver.

– Det utesluter jag inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.