Hon är vackrast i världen

Uppdaterad
Publicerad

Världens vackraste pudeltik finns i Blekinge. Det står klart sedan hunden Sandy i Karlskrona tagit hem titeln på världens största hundutställning, World dog show, som gick av stapeln i Finland tidigare i år.

Tvååriga pudeltiken Sandy har tidigare vunnit flera amerikanska tävlingar och tagit hem den åtråvärda titeln American Champion. Vid World dog show i Finland i augusti levererade hon på nytt. Av 80 pudlar blev Sandy utsedd till den vackraste tiken av alla.

– Jag blev jättestolt. Jag tyckte ju att hon var vackrast i världen redan innan men nu har jag fått ett kvitto på att fler tycker som jag, säger hundfrisören Agneta Engström, som brukar klippa Sandys päls och som dessutom äger henne på deltid.

Agneta Eriksson kom in på sin yrkesbana efter att hon för drygt tjugo år sedan skaffade en annan pudel som också var framgångsrik på utställningar. Och det blev fler hundar och fler utställningar. Just nu lägger hon inte så mycket tid på just tävlingar, men annat var det förut när hon själv ägde flera hundar.

– Då blev det flera helger i månaden, särskilt på sommarhalvåret, berättar hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.