Jobb räddas på Kustbevakningen

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelade försvarsminister Karin Enström (M) att regeringen ger Kustbevakningen sammanlagt 143 miljoner miljoner kronor. Det innebär att samtliga anställda kommer att få behålla sina jobb.

I början på juni varslade Kustbevakningen 125 personer, varav drygt 40 i Karlskrona. Anledningen var ett budgetunderskott på 133 miljoner kronor. Kraftiga nedskärningar och nedläggning av sju stationer aviserades samt försäljning av flera fartyg.

Idag, knappt tre månader senare, säger försvarsminister Karin Enström (M) till Sydnytt att Kustbevakningen kommer att få ett tillskott på 20 miljoner 2015 och 123 miljoner 2016.

– Jag är glad att vi kan hitta en lösning så att kustbevakningen kan fortsätta sitt viktiga arbete och dra tillbaka varslet så att personalen kan känna sig mindre oroliga, säger Karin Enström.

Hon räknar med att samtliga anställda kommer att kunna behålla sina arbeten på Kustbevakningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.