KHK skapar särskild sittplatsklack – för barn

Uppdaterad
Publicerad

Sjunkande publiksiffror och kritik mot biljettpriserna har fått Karlskrona HK att tänka om.

Nu skapas en särskild sittplatsläktare – bara för barn.

Den nya barnsektionen – sektion H i arenan – har premiär redan till helgens hemmamatch mot Rögle. Klubbens idé är att samla barnpubliken på sittplats och erbjuda ett kraftigt subventionerat biljettpris.

– Barnen är klubbens framtid och vi vill se fler barn i arenan. Vi har ju också lyssnat på kritiken från barnfamiljer som tyckt det varit för dyrt att se hockey. Andra har reagerat på språket på delar av läktaren och därför ger vi nu barnen en helt egen del av arenan. Då får de samma möjlighet att se hockey som alla andra, säger Rickard Karlsson, marknadsansvarig i Karlskrona HK.

Jämfört med säsongen i fjol har KHK tappat närmare 500 besökare i snitt på hemmamatcherna  – en nedåtgående trend som drabbat klubbar över hela landet.

– Men det här ska mer ses som en fortsättning på den strategi av vi-känsla som vi arbetat med den här säsongen. Vi har ju barn på isen under introt också, säger Rickard Karlsson, som dessutom lovar ytterligare överraskningar till barn i arenen.

– Alla som kommer i orangea tröjor får popcorn. Och på sikt hoppas vi att barnen ska få träffa spelarna i anslutning till matchen.

Under hösten kommer dessutom delar av spelartruppen tillsammans med tränaren Pelle Hånberg att besöka flera av kommunens skolorför att prata värdegrund och hockey med kommunens skolbarn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.