Kommunalrådet Magnus Larsson (C)

​Kommunalråd lovar mer pengar

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett extrainsatt krismöte under måndagsförmiddagen så lovar nu kommunalrådet Magnus Larsson (C) mer pengar till Socialförvaltningen i Karlskrona för att lösa den kris som råder inom förvaltningen.

– Vi har gett kommundirektören i uppdrag att se över hur kommunen ska kunna skjuta till mer pengar till förvaltningens verksamhet

– Hur mycket pengar det rör sig om och varifrån de ska tas är för tidigt att säga, men det kommer troligen bli en kombination av ombudgeteringar och att även ta från den reservkassa som vi har. Samtidigt så måste vi vända på varje sten i verksamheten och försöka göra den så kostnadseffektiv som möjligt, säger Magnus Larsson (C)

Socialförvaltningen har själva i en rapport till kommunen rapporterat om en verksamhet på väg mot haveri. Där personalen går på knäna samtidigt som kostnaderna skjuter i höjden. Enligt förvaltningens egna beräkningar så kommer 2015 att sluta med ett underskott på 10 miljoner, i bästa fall. Enligt Socialförvaltningens ledning så skulle de behöva säga upp över 32 personer, och dra in kompetensutveckling, för att få en budget i balans. Redan idag så har Socialförvaltningen svårt att nå upp till de lagstiftade och politiska mål som finns för verksamheten och sparpaketet skulle enligt förvaltningen själva omöjligöra detta. Kommunalrådet menar dock att några uppsägningar inte är aktuella.

– Några uppsägningar kan jag inte se att det ska behöva bli, det kan jag nästa garantera. Men vi måste se hur vi ska prioritera verksamheten och hur vi kan skjuta till extra pengar utan att äventyra kommunens budget i sin helhet, avslutar Magnus Larsson (C)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.