Kommunen väntar med besked till KHK

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens besked till Karlskona HK dröjer.

Tidigast i nästa vecka väntas svar på om skulderna på närmare 300 000 kronor kan skrivas av.

Ekonomiskt hårt prövade Karlskrona HK för just nu ackordförhandlingar med fordringsägare för att undvika konkurs. Föreningen går mot en befarat miljonminus – och nu måste skulderna bort. Den del av skulden till tekniska förvaltningen och idrotts- och fritids som hockeyföreningen vill få avskriven uppgår till närmare 300 000 kronor. Därutöver har föreningen vädjat om att få skjuta fram hyran för den så kallade VIP-avdelningen under två år – något som på kort skulle spara KHK närmare en miljon kronor.

Några avtal är dock fortfarande inte undertecknade.

Och enligt oppositionsrådet Patrik Hansson (S) behöver den politiska ledningen besked om hur föreningens krisplan i övrigt ser ut innan det kan fattas beslut om att eventuellt stryka skulderna.

– Min bild är att alla ska bära kostander utom A-laget. Vi vill veta hur föreningen tänker agera innan vi efterskänker skulder. Jag hoppas att vi får besked i början av nästa vecka, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.