Kräver ny arena – mitt i stan

Publicerad

Karlskronas handbollsföreningar förkastar idén på en ny evenemangsarena på Rosenholm – bygget ska i stället ska på Trossö.

Ett krav som också krögare, arrangörer och fastighetsägare skriver under på.

I takt med avancemangsmöjligheterna för både HIF Karlskrona och Karlskrona HK har tidigare planerade arenasatsningar blivit ett både brådskande och angenämt problem för kommunledningen. En utredning har presenterats med fokus på den tomt där nuvarande Idrottshall ligger, men innan beslut tas tidigt i sommar vill politikerna utreda alternativa lösningar eller placeringar.

På Rosenholm finns i dag dels Karlskrona HK:s hemmaarena, dels en toppmodern träningsanläggning.

Därför utreds nu också det området som möjlig plats för den nya arenan.

Men det är em variant som Karlskronahandbollens representanter inte vill se.

I ett brev till kommunstyrelsens ordförande Patrik Hansson (S) skriver föreningarna att den nya arenen bör bli en evenemangsarena – och att den ska byggas mitt i stan.

Bakom skrivningen står även eventbolaget Paraply Produktion, Karlskronas krögare, centrala fastighetsägare samt föreningen Karlskrona City.

”En evenemangsarena som driver trafik till Karlskronas mittpunkt har vi hela tiden sett som ett av de viktigaste besluten i denna frågan för framtida utveckling av hela Karlskrona.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.