Kvarglömda saker på flygplatsen säljs

Uppdaterad
Publicerad

Resenärer glömmer årligen hundratals saker på Ronneby airport.

Nu skänks de till Röda Korset.

Stressade resenärer springer ifrån sina saker i vänthallen när de stiger på planet. Personalen på Ronneby airport hittar årligen hundratals kvarglömda saker som ingen någonsin frågar efter.

– Det är inte så högt värde på sakerna vilket gör att man inte lägger ned så mycket tid på att leta upp dem, säger Mona Grönqvist, flygstationschef.

På större flygplatser har resenärer glömt kvar både emaljögon och löständer. Men de som flyger från Blekinge tappar mest bort böcker, handskar, halsdukar, paraplyer och hygienartiklar.

Om värdefulla saker som datorer och telefoner glöms kvar lämnar flygplatspersonalen in dem till polisen. Men saker av lägre ekonomiskt värde blir kvar på flygplatsen och det börjar bli fullt. Flygstationen i Kallingen skänker nu efter tre månaders förvaring de kvarglömda sakerna till Röda Korset i Ronneby.

– Vi är jätteglada och överlyckliga. Det ökar våran omsättning. När vi drar in mer pengar kan vi hjälpa fler nödlidande i världen, säger Susanne Bengtsson, föreståndare på Kupan i Ronneby.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.