Tidningarna får inte bara egna webbsidor utan också nya utseenden.

Länstidningar tänker om – ger upp webbsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Från i dag överger Sydöstran och BLT tidingarnas gemensamma nyhetswebb och går skilda vägar. Samtidigt får båda papperstidningarna nya utseenden.

Det är tre och ett halvt år sedan som Gota Media-koncernen beslutade att satsa på en samlad nyhetswebb för länets dagstidningar. Försöket möttes dock snabbt av kritik från läsare och prenumeranter som tyckte att det nya systemet med inloggning tidvis var svårt att hantera.

Och nu återfår Blekingetidningarna separata webbtidningar, en åtgärd som Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson välkomnar.

– Det kanske inte fungerade riktigt som det var tänkt från början. Att ha konkurrenter, att samarbeta om nyheter är inte så lätt. Det var väl kanske så att ingen riktigt brann för den här idén som man brinner för den egna tidningen oavsett om den är digital eller i papper, säger Gunnar Svensson.

Kerstin Årmann, chefredaktör BLT:

– Vi har just precis genomgått en lycklig skilsmässa så nu är det två webbar. Anledningen är att vi tycker att det funkar bättre om varje tidning har en egen webb. vi vill att våra kunder ska vara kunder till vårt varumärke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.