Ledin klar för Hasslöfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens Hasslöfestival blir den sista – och det blir Tomas Ledin som bjuder på finalen. Sångarens sommarturné gör ett stopp på skärgårdsön.

Sedan starten har det blivit drygt 30 album och under sin långa karriär har Tomas sålt drygt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Nu ger han sig ut på vägarna igen för en klassisk sommarturné.

– Det känns otroligt bra att vi lyckats boka Tomas till Hasslöfestivalen, säger Robin Åkerman på Paraply produktion. Alla har väl någon sorts relation till Tomas och hans låtar. ”Sommaren är kort” och ”En dag på stranden” är två i raden odödliga sommarhits.

Ledin kommer att avsluta fredagkvällen på Hasslöfestivalen.

– Jag ser verkligen fram mot sommarens konserter. Det ska bli fint att få plocka fram elgitarren igen, jag har saknat de där ljusa sommarkvällarna, energin och allsången, det är helt unikt och kan bara upplevas där ute i sommarsverige, säger Tomas Ledin själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.