MC Sweden allt närmare Hells Angels

Uppdaterad
Publicerad

Motorcykelklubben MC Sweden i Tving har tagit ytterligare ett steg närmare Hells Angels. Klubben är nu prospects till Red Devils som står direkt under det kriminella mc-gänget.

Polisen utesluter inte att uppgraderingen har kopplingar till det omtalade Bergamålamordet förra året.

MC Swedens lokal i Tving håller på att byggas ut. Ett högt stängsel omgärdar nu klubbhuset som sträcker sig ända ut till vägen. Polisen misstänker att utbyggnaden inte bara handlar om ett staket.

Högre i hierarkin

 MC Sweden är nu anhängare till en klubb som är direkt underställd Hells Angels.

– Vi tror att det här är en uppgradering att man höjer sig inom hierkin i MC-sammanhang, säger Per-Arne Strandh, operativ chef på Blekingepolisen.

Uppgraderingen medför att den kriminella MC-klubben Hells Angels är ett steg närmare att etablera sig i Blekinge. Och den utvecklingen oroar Blekingepolisen.

– Vi jobbar för att de inte ska etablera sig här, säger Per-Arne Strandh.

Outlawsledare sköts

Polisen utesluter inte att MC Swedens nya status har kopplingar till Bergamålamordet i mars förra året. Då sköts Outlawsledaren i Blekinge till döds med fem skott på en skogsväg av tre män med kopplingar till en stödgrupp till Hells Angels.

– Det skulle kunna vara så att det är en del av en uppgradering, säger Per-Arne Strandh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.