Christian ”Chippen” Wilhelmsson

Mjällby nära nedflyttning

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens förlust mot Kalmar FF ser det mörkt ut för Mjällby att hålla sig kvar i Allsvenskan.

För att vara säkra på en plats i allsvenskan nästa år behövde Mjällby AIF en vinst i gårdagens match på Strandvallen. Men laget höll inte för trycket och matchen slutade 2-0 till Kalmar. Nu får laget hoppas på turen för att få till en kvalplats.

– Jag tycker att vi inte har hittat något eget spel, vi gör det svårt för varandra, vi håller inte ihop lagdelarna. Det är många bitar som inte stämmer, säger spelaren Christian Wilhelmsson.

Hans kollega, målvakten Mattias Asper, håller med om att spelet har vissa brister.

– Det är en stor besvikelse från gårdagen. Nu får man ta ett par dagar till att komma tillbaka på banan och få igen lite energi till nästa helg så att man kan göra en bra match i avslutningen, säger han.

Chippen-effekten uteblev

När storstjärnan Christian ”Chippen” Wilhelmsson började spela i laget i somras hoppades många på att det skulle leda till bra resultat i matcherna, men så har det alltså inte riktigt blivit.

Har de andra i laget förlitat sig på att du ska göra en större del av jobbet?

– Det får du fråga dem. Men det är väl klart så att man ibland väntar och ser om saker och ting händer, säger han.

Litet halmstrå återstår

Men än är det inte helt kört. Om Mjällby slår Falkenberg på lördag samtidigt som Helsingborg får till en vinst eller spelar oavgjort mot Gävle, får Mjällby kvala, och kan på så sätt lyckas undvika superettan.

– Det är naturligtvis ett tufft läge, men det gäller ju att försöka gripa det lilla halmstrået som finns, säger lagets tränare Anders Linderoth.

Det här är Mjällbys femte år i allsvenskan och som bäst gick det 2010 då laget slutade på en sjätteplats.  

Hur har det varit att få spela med Mjällby i Allsvenskan?

– För mig är det ju en dröm. Jag är från bygden och har vuxit upp i föreningen. Det är klart att det blir ett avbräck om vi åker ut. Alla kommer att känna en djup besvikelse, både laget och runt omkring, säger Mattias Asper.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.