Nagy (FP) hotas av uteslutning igen

Uppdaterad
Publicerad

Folkpartisten Erika Nagy i Olofström är åter i blåsväder. Efter en insändare i Sydöstran får hon skarp kritik av förbundsordförande Anna Ekström, som tycker att Nagy nu bör uteslutas.

Erika Nagy har varit på kollisionskurs med sitt parti flera gånger. 2010 riskerade hon uteslutning efter att ha meddelat att hon kunde tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Och tidigare i år tid försökte hon värva Sverigedemokraten Thomas Fredriksson till partiet.

I en insändare i dagens Sydöstran skriver Erika Nagy om kostnaderna för invandringen till Sverige och menar att alliansen måste inse att invandringen inte kan fortsätta i nuvarande takt.

Erika Nagy

Hon skriver också att hon är medveten om Folkpartiets inställning att inte skicka tillbaka en medmänniska till avrättning.

”Men frågan är hur länge de kommer att orka, våra gamla, arbetslösa, sjuka, ensamstående, hemlösa, pensionärer innan de lägger sina röster på fel parti ?!”

Bör uteslutas

Förbundsordförande Anna Ekström blev bestört när hon läste insändaren och ringde omedelbart upp Erika Nagy.

– Det hon skriver i insändaren är inte vår politik, säger Anna Ekström.

Hon tycker att Erika Nagy gått för långt.

– Personligen tycker jag att gränsen är nådd och att Erika Nagy bör uteslutas ur Folkpartiet.

Hon har kallat till möte distriktsstyrelsen för att diskutera frågan ytterligare.

Erika Nagy tycker att agerandet är löjligt.

– Ska jag uteslutas nu igen bara för att jag har en avvikande mening? Det får stå för Anna Ekström. Folkpartiet i Karlskrona har jobbat emot oss i fyra år och jag har plockats bort från riksdagslistan.

Har du funderat på att lämna Folkpartiet?

– Nej. Jag vågar prata om de problem som finns, det vågar inte Anna Ekström och hennes vänner i Karlskrona.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Erika Nagy

Mer i ämnet