Närbutiken var knarkcentral

Uppdaterad
Publicerad

Företagaren i Karlskrona förvandlade sin egen närbutik – till knarkcentral. Sortimentet bestod av cannabis och amfetamin. I dag dömdes han till fyra månaders fängelse.

Polisens tillslag mot närbutiken i Karlskrona föregicks av upprepad yttre spaning. Uppgifter tydde på att en känd langare ofta besökte butiken och dess 24-årige ägare för att leverera narkotika. Och polisen fick rätt. När en husrannsakan gjordes i februari i år påträffades 362 gram cannabis och 6,1 gram amfetamin. Huvuddelen av narkotikan hittades i ett låst säkerhetsskåp inne i butiken. Vid kassadisken låg en bruten haschkaka och i en låda under kassan låg mindre bitar samt en digitalvåg. Intill kassan fanns mängder av förpackningspåsar och i en kaffeburk förvarade butiksägaren sju påsar innehållande amfetamin. Butiksägaren fälls nu för flera fall av narkotikabrott medan hans butiksbiträde – en några år yngre kusin – frias helt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.