Bert Karlsson utanför flyktingboendet Stora Ekeberg utanför Skara. Foto: Adam Ihse / TT

Nöjesprofil vill att Mjällby spelar fotboll med flyktingbarn

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesprofilen Bert Karlsson startar flyktingboende i Hanöhus i Hällevik.

Nu vill han att bygdens fotbollslag Mjällby AIF engagerar sig i flyktingfamiljerna.

Turerna kring framtiden för hotellanläggningen Hanöhus har varit många den senaste tiden. Först skulle det bli asylboende. Sen talades det om att förvandla anläggningen till ett dejtinghotell och samarbeta med dejtingsajter. Men nu har planerna kastats om igen – och landat i ursprungsplanen.

Nöjesprofilen Bert Karlsson öppnar ett flyktingboende med plats för 200 personer i dagarna.

– Ja, vi öppnar i dag eller i morgon. Vi använder halva hotellet. Resten av hotellet är till för hotellgäster. Vi samsas, säger Bert Karlsson, till SVT Blekingenytt.

Flyktingboendet ska ha tio anställda. Tidigare i år har bland annat Hälleviks hembygdsförening uttryckt oro över att Hälleviks turism dör ut om hotellet stängs. Bert Karlsson ska ha ett informationsmöte för kringboende för att berätta om verksamheten.

– Har man dialog med folk så brukar det fungera. I Skara har vi en anläggning mitt bland bostäderna och där har vi inga problem alls, säger han.

Flyktingboendet ska ta emot vuxna och familjer med barn, men inga ensamkommande flyktingbarn. Nu vill Bert Karlsson att bygdens fotbollslag engagerar sig i flyktingfamiljerna och spelar fotboll med dem.

– Det vore suveränt med ett samarbete med Mjällby. Det tror jag hela samhället skulle tjäna på, säger nöjesprofilen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.