Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny jättenämnd skapas i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Barn- och ungdomsnämnden och utbildningsnämnden i Karlskrona slås ihop och bildar nya kunskapsnämnden.

Det är den största förändringen i kommunens nya organisation.

Socialdemokraterna har varit pådrivande i frågan och kallade på tisdagen samtliga gruppledare till ett informationsmöte i Röda stugan.

Där presenterades en ny nämndsorganisation som kommer att få stora effekter för den kommunala organisationen och för Karlskronaborna.

Barn- och ungdomsnämnden slås samman med utbildningsnämnden till en enda stor kunskapsnämnd under vilken tre starka utskott ska styra arbetet i förskolan, grundskolan respektive gymnasiet.

Syftet med sammanslagningen är att samla alla skolfrågor under ett paraply.

Enligt vad SVT erfar mötte förslaget hård kritik från Moderaterna.

– Jag tycker det är rimligt att Patrik Hansson själv får presentera förslaget innan jag kommenterar det, säger blivande oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M).

Men den nya kunskapsnämnden är inte den enda nyheten i den nya organisationen. Enligt vad Blekingenytt erfar slås dessutom idrotts- och fritidsnämnden ihop med kulturnämnden till en enda nämnd.

Dessutom skapas en ny arbetslivsnämnd som kommer att samla bland annat Komvux, SFI och Arbetsmarknadsenheten under samma tak.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.