Alexander Viklund, Jesper Olofsson och Michael Sundlöv. Foto: Erik Alfredsson

Sundlöv: ”Rätt beslut jag tagit”

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds Karlskrona HK:s bygge av nytt lag och ny organisation inför höstens SHL-premiär. I dag presenterades sportchefen Michael Sundlöv tillsammans med ett nyförvärv och en som förlänger kontraktet med KHK.

KHK genomförde hela succésäsongen, som slutade med SHL-avancemang, utan sportchef. Och tjänsten har varit vakant sedan Stefan Bengtzén i juni förra året lämnade Karlskrona för Brynäs.

Men i dag presenterade klubben en ersättare och det blev, som Blekingenytt tidigare berättat, Michael Sundlöv – med förflutet i just Brynäs.

– Jag kommer att kunna erbjuda min erfarenhet till Karlskrona som jag har samlat ihop både som spelare och ledare. Sedan kommer jag att fortsätta spela med fart och intensitet, något som de andra lagen i SHL får se upp med, säger nye sportchefen Michael Sundlöv.

Diskussionerna mellan sportchefen och KHK inleddes för flera veckor sedan och Sundlöv, som den senaste säsongen arbetat som talangscout åt NHL-laget Winnipeg Jets var i förra veckan på plats för att bekanta sig med sin nya stad och sin nya förening.

Det är även klart att Alexander Viklund förlänger sitt kontrakt med KHK. Klubben har även gjort klart med Karlskogas poängkung, 22-årige Jesper Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.