Ola Svensson (SD) stannar i Karlskrona.

Ola Svensson (SD) stannar i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas länsordförande Ola Svensson blir kvar i Karlskrona. Men han lämnar uppdragen som gruppledare i kommun och landsting.

SD-ledaren Ola Svensson har under sommaren funderat över sin politiska framtid och har nu fattat ett beslut om var han i fortsättningen ska vara bosatt och folkbokförd. Svensson står som valbar i både Karlskrona och Jönköping, men har nu alltså beslutat sig för att stanna i länet.

– Rent personliga skäl har avgjort. Jag kommer också fortsättningsvis att ha Karlskrona som hemkommun, men jag kommer att träda tillbaka i både landstinget och kommunen. Det är och har varit omöjligt att kombinera dessa uppdrag med mitt jobb som valorganisatör, säger Ola Svensson, som räknar med att fortsätta arbetet för Sverigedemokraternas riksorganisation efter valet.

– Men jag kommer att synas i valrörelsen i Karlskrona, ta debatter och närvara i vår valstuga, säger Ola Svensson som inte vill spekulera i vem som tar över posterna som gruppledare i Karlskrona.

– Det är ju en fråga som partiet får ta ställning till efter valet. I princip kan vi utse en ny gruppledare inför varje möte.

Svensson säger att han dessutom tänker kliva av som distriktsordförande.

– Jag har tvingats delegera mycket av arbetet och det känns inte längre hållbart.

I juni i år fick Ola Svensson kritik för sin bristande närvaro i landstinget och ifrågasattes också för att ha sjukskrivit sig – för att sedan ta bilen och handla mat.

– Nu mår jag bra igen. jag har ägnat sommaren åt att återhämta mig och vila.

Hur sjuk har du varit?

– Jag har haft stressrelaterade hjärtbesvär i flera år och har varit inlagd för en misstänkt infarkt. Men även om jag i perioder har problem med hjärtat ska jag väl inte behöva gå omkring och vara hungrig, säger Ola Svensson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.