Poängrysare avgör allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Finalbiljetten till SHL kunde ha säkrats inför hemmapubliken redan i går.

Men gästande Vita Hästen ville annorlunda.

Nu väntar i stället en måstematch för allsvenska serieettan Karlskrona HK.

Det var upplagt för finaljubel och hylningar i Arena Karlskrona i går, när allt som krävdes för en av två finalplatser i kvalet till SHL var en poäng mot gästande Vita Hästen. Men bortalaget grusade planerna och vann till slut med 4-2.

I dag var det träning som vanligt innan Karlskrona strax efter lunch hoppade in i bussen mot Södertälje – där toppen ställs mot botten i en match som kan bli avgörande för KHK:s fortsatta öde i jakten på landets högsta liga.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

– Det är tight och tre lag som gör upp om det, men vi ligger som tur är i pole position. Vi är inte nöjda förrän vi är etta eller tvåa, säger lagkaptenen Tom Linder.

Han hade förstås hoppats på att säkra finalplatsen redan i gårdagens hemmamatch och det var ett besviket lag som lämnade isen.

– Det var lite stolpe ut i går. Vi var inte riktigt effektiva och bjöd på lite också. Det hade varit enormt roligt att få göra det på hemmaplan och det klart att det kändes, säger assisterande tränaren Torbjörn Karlsson.

Båda toppkonkurrenterna Västerås och Malmö vann sina respektive matcher under torsdagen, men KHK har trots förlusten det mest gynnsamma utgångsläget sett till målskillnad och poäng.

– Vi har laddat om för i morgon och har fullt fokus på matchen mot Södertälje, säger Tom Linder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet