Rånförsök slutade med knivhugg i magen

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig Karlskronabo döms till tre månaders fängelse huggit en kniv i magen på en annan man i samband med ett rånförsök.

Händelsen inträffade i juni i år under en kväll då den nu dömde 19-åringen enligt egen uppgift hade druckit 70 centiliter starksprit. Tillsammans med en kamrat befann han sig i bostadsområdet Kungsmarken när han bestämde sig för att söka upp ett lämpligt rånoffer. 19-åringen var beväpnad med en kniv och valde ut en man som befann sig i närheten. När offret fick klart för sig att han var på väg att bli rånad tog han sin plånbok för att visa att den var tom. Men det beskedet nöjde sig 19-åringen inte med – utan högg i stället rånoffret med en kniv i magen. Först när ett förbipasserande fordon stannade till och riktade strålkastarna mot gärningsmännen avbröts överfallet. 19-åringen lämnade i tingsrätten en utförlig redogörelse och uppgav bland annat att han själv senare under kvällen kontrollerade kniven och att det då inte syntes spår av blod. Därav drog han slutsatsen att träffat någon med den. Blekinge tingsrätt dömer honom till tre månaders fängelse. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.