Ekonomin vänder för Blekingesjukhuset. Underskottet är nu rekordlågt. Foto: SVT

Rekordlitet underskott för Blekingesjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomin vänder för Blekingesjukhuset.

Underskottet är nu rekordlitet.

Landstinget har sedan flera år tillbaka gått med plussiffror. Men Blekingesjukhuset har dragits med stora budgetunderskott. Som mest har sjukhuset haft en minuspost på 100 miljoner kronor.

Men förra året vände det kraftigt. Nya siffror från landstinget visar att Blekingesjukhuset nu har ett underskott på 8 miljoner kronor.

– Det är ett underskott, men så här litet har det aldrig varit sen jag blev landstingsråd 2002, säger Kalle Sandström (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Orsaken till de förbättrade siffrorna är skattehöjningen med 80 öre, men också ett aktivt arbete på sjukhuset att sänka kostnaderna.

Landstinget Blekinge totalt redovisar ett överskott på 49,2 miljoner kronor. Nu sätter landstinget undan pengar för att använda till kommande rivningar och investeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.