Rektorns hustru ger inte upp

Uppdaterad
Publicerad

Yararektorns hustru Karin Johansson är besviken över beslutet att lägga ner förundersökningen om misstänkt arbetsmiljöbrott.

– Men jag måste våga tro på att rättvisan en dag ska segra, säger hon.

Inte någon ansvarig med inblandning i turerna kring Tullskolans avstängde rektor Johan Johansson kommer att åtalas för arbetsmiljöbrott. Det beskedet gav arbetsmiljöåklagare Lotten Loberg tidigare i dag. Det går inte att bevisa ett orsakssamband mellan kommunens hantering av rektorn och den depression som senare ledde fram till det misstänkta självmordsförsöket på midsommaraftonen förra året.

Karin Johansson nåddes av åklagarens beslut redan under onsdagen.

– Jag inser nu att beviskraven är sådana att det i det närmaste är omöjligt att få någon enskild åtalad eller fälld för det som drabbade Johan. Det är så systemet ser ut. Samtidigt inser alla som följt detta ärendet att Johan blivit illa behandlad. Det fastslås ju också i den granskning av ärendet som kommunen beställt, säger Karin Johansson.

Ger du upp nu?

– Nej, det gör jag inte. Jag hoppas att den del som handlar om förtal kanske kan leda till något. Vi befinner oss i en fruktansvärd situation och för Johans skull måste vi fortsätta att kämpa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.