Rektorns hustru i SVT:s morgonsoffa

Publicerad

Den avstängde skolrektorns öde fortsätter att väcka stort intresse – också nationellt.

Tidigt i morgon medverkar hustrun Karin Johansson i SVT:s Gomorron Sverige där hon berättar om familjens utsatta situiation och ger sin syn på kommunens hantering av fallet.

Yararektorn Johan Johanssons historia har engagerat och berört hela landet och den tar inte slut. Karlskrona kommun har beslutat att genom en extern granskning utreda sitt eget agerande i samband med att rektorn offentligt stängdes av, dessutom planerar Lärarförbundets jurister vidare åtgärder mot kommunen som arbetsgivare. Den första förhandlingen med facket slutade i oenighet eftersom kommunen – trots en öppen ursäkt till familjen – vidhåller att ärendet skötts korrekt.

I morgon återberättar alltså Karin Johansson sin historia i SVT:s Gomorron Sverige, där hon intervjuas av programledarduon Lennart Persson och Hedda Daniels.

Preliminär tid är 07.15.

– Vi tänker prata med henne om hur hon i dag ser på kommunens agerande och vilka reaktioner hon fått sedan han valt att träda fram i media, säger Jessica Johansson, researcher på programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.