Foto: Uulas Arkitekter AB

Så kan den nya arenan se ut

Uppdaterad
Publicerad

Så här vill kommunen bygga om inför höstens SHL-säsong i Karlskrona.

Enligt förslaget utökas arenan med 1 500 platser.

Om kommunen följer KHK:s önskemål beräknas prislappen landa på drygt 50 miljoner kronor, enligt vad Blekingenytt erfar.

Det är arkitektföretaget Uulas som skissat på hur Arena Karlskrona snabbt kan byggas om för att motsvara kraven från SHL. Ritningarna har redan presenterats för den politiska ledningen och är nu vägledande för det fortsatta arbetet med att anpassa Karlskrona HK:s hemmaarena inför den nya verklighet som följde med SHL-avancemanget tidigare i år.

– Jag är övertygad om att planerna är realistiska rent tidsmässigt, även om vi inte kommer att hinna slå i varje spik innan säsongen drar igång. Men vi har ju samtidigt en tidsplan som gör att politikerna nästan måste kasta sig över den här frågan och ta beslut, säger Carl-Martin Lanér, som haft huvuduppdraget att blixtutreda arenafrågan.

Blekingenytt har tagit del av de ritningar som visar hur den ombyggda arenan kommer att se ut.

Totalt ska arenan rymma 3 500 sittplatser.

1274 tillkommer – 338 försvinner.

Antalet ståplatser utökas till 1510.

676 tillkommer – 66 försvinner.

– Vi har tittat brett på frågan och också involverat andra som i dag nyttjar anläggningen. Under senare delen av nästa vecka tror jag att jag kan presentera ett mer skarpt förslag, säger Carl-Martin Lanér.

Enligt vad Blekingenytt erfar skulle den kommunala prislappen för att klara de obligatoriska SHL-kraven att landa på mellan 30-33 miljoner kronor.

Men om ambitionsnivån höjs i enlighet med KHK:s önskemål blir kostnaden ytterligare drygt 20 miljoner kronor.

Förutom flera nya läktarsektioner krävs också investeringar i sarger, belysning och omklädningsrum.

– Jag ser helst ett politiskt beslut i slutet av april eller i början av maj. Då tror jag att vi kan hitta en lösning som kan vinna acceptans hos SHL, säger Carl-Martin Lanér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.