Säker avdelning prisas

Uppdaterad
Publicerad

Operationsavdelningen vid Blekingesjukhuset i Karlshamn får utmärkelsen Årets patientsäkerhetspris. Priset delades ut idag i samband med Landstinget Blekinges patientsäkerhetsdag.

Motiveringen till att utmärkelsen i år går till operationsavdelningen är att patientsäkerhetsarbetet ses som en integrerad och viktig del i avdelningens arbete på alla nivåer, samt att det finns ett tydligt engagemang från både medarbetare och chefer.

Syftet med utmärkelsen är att stödja och uppmärksamma arbetsplatser inom landstinget och priset på 20 000 kronor ska gå till till personalbefrämjande åtgärder.

– Det finns ett starkt fokus på patientsäkerhet på operationsavdelningen och att det är det som är förklaringen till det framgångsrika arbetet, säger avdelningschefen Mia Ericsson i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.