Samtliga rektorer i krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken mot hanteringen av Tullskolans rektor samlades i dag samtliga grundskolechefer till ett internt möte. Där fick rektorerna återigen beskedet att kommunen agerat korrekt i fallet med Johan Johansson.

Bakgrunden till mötet – som hölls i dag på förmiddagen – är att turerna kring Tullskolans svårt trafikskadade rektor Johan Johansson blivit offentliga genom Blekingenytts granskning i förra veckan. Historien har väckt starka reaktioner över hela landet och i helgen samlades tusentals kommuninvånare för att visa stöd och solidaritet med den drabbade familjen. Johan Johansson var rektor på Yaras skola och han stängdes efter flickans död av från sin tjänst – ett beslut som meddelades på en presskonferens. Hantering utlöste en svår depression hos rektorn som på midsommaraftonen skadade sig själv svårt i en singelolycka.

– Syftet med dagens möte är att ge information om läget samt att låta rektorerna lyfta deras frågor. Mer finns inte att säga, förklarar Maria Persson, som skäl till dagens möte.

Fallet Yara

Under mötet gick Persson igenom hela ärendet med slutsats att kommunen agerat korrekt och att rektorn inte följt socialtjänstlagens direktiv kring ororsanmälningar.

Också kommundirektör Ingrid Augustinsson Swennergren medverakde vid dagens rektorsträff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet