Skuldsatt man attackerade kronofogde – med fyrhjuling

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig man från Karlshamn försökte i våras köra sin fyrhjuling i accelererande hastighet mot en kvinnlig anställd vid kronofogdemyndigheten, som hade besökt honom för att mäta ut just fyrhjulingen som betalning för mannens skulder.

Nu döms han av Karlskronas tingsrätt för försök till våld mot tjänsteman och överträdelse av myndighetsbud. Enligt domen försökte 45-åringen att använda fyrhjulingen för att fly från platsen, när skuldutmätaren ställde sig i hans väg. Denne var sedan tvungen att flytta på sig för att undvika att träffas av fordonet.

Mannen har i förhör sagt att han inte hade för avsikt att köra på kvinnan, och att han dessutom inte visste att fyrhjulingen var föremål för utmätning när han körde iväg. Han döms nu till 100 timmars samhällstjänst och till att betala 7 000 kronor i skadestånd till offret för fyrhjulingsattacken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.