Smugglare skyllde resa på otrohetsaffär

Uppdaterad
Publicerad

Den 28-årige mannen hävdade att han åkte till Sverige för att vara otrogen mot sin blivande fru.

I själva verket försökte han smuggla in över 100 000 narkotikaklassade tabletter.

Den är en bild som Blekinge tingsrätt anser är orimlig som den 28-årige mannen från Serbien målar upp till sitt försvar. Han var förlovad och på väg att gifta sig, men ville åka till Sverige för att vara otrogen en sista gång.

”Det var ett sista äventyr som singelkille”, förklarar mannen för rätten.

Mannen hyrde en bil och körde till Gdynia för att åka med Polenfärjan som skulle ta honom till Karlskrona. I väntan på färjan träffade han en polsk bekant på ett kafé som ville låna hans bil i 20 minuter. När den 28-årige mannen strax senare fick tillbaka bilen körde han på färjan. Morgonen efter stoppades han av tullen på färjelägret på Verkö i Karlskrona. De hittade över 100 000 narkotikaklassade tabletter och 200 dopningstabletter paketerade och dolda i hyrbilens reservhjul.

Men Blekinge tingsrätt trodde aldrig på mannens berättelse. Den 28-årige mannen dömdes därför till fängelse i två och ett halvt år för grov narkotikasmuggling. Han utvisas även ur landet och får inte återkomma till Sverige på tio år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.