Tillsammans Karlskrona, en organisation som står för ett Karlskrona ”där alla är välkomna”, har uppmanat folk att komma klädda i rosa, röda eller orangea kläder. Foto: Björn Håkansson

Stor manifestation mot nazisterna

Uppdaterad
Publicerad

Nazistiska Svenskarnas parti höll idag möte på Stortorget i Karlskrona. Drygt 500 människor samlades för att visa sitt missnöje mot nazisterna.

Tillsammans Karlskrona, en organisation som står för ett Karlskrona ”där alla är välkomna”, uppmanade folk att komma klädda i rosa, röda eller orangea kläder. De skrev på sin facebooksida att alla som deltar i manifestationen bör vara lugna och trevliga, vilket de enligt uppgift också var. Ett stort antal poliser var dock på plats.

Nöjd polis

Blekingepolisen riktar beröm till motdemonstranternas agerande på Stortorget genom att de stod tysta under mötet.

– Valmötet och manifestationen i Karlskrona idag måste därför anses vara ett praktexempel på hur demokratin fungerar i sin bästa tänkbara form. Vi är mycket nöjda med insatsen och våra mål är uppfyllda, säger kommenderingschef Håkan Jarborg Eriksson i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.