Supporterinsamlingen gav bara 50 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF:s supportrar planerar ett spektakulärt läktararrangemang i samband med den allsvenska premiären .

Men insamlingen har hittills bara gett 50 kronor.

De senaste åren har läktarkulturen på Strandvallen utvecklats med flera iögonfallande, så kallade tifo-arrangemang. Men läktarfesterna kostar pengar och i mitten av december drog några av lagets mest hängivna supportrar igång en insamling till en tifofond. Men responsen är hittills bara 50 kronor.

– Det är klart att man känner en viss besvikelse över det. Pengarna räcker ju inte ens till en pensel, säger Daniel Olausson i supporterföreningen Sillastrybarna.

I fjol arrangerades tifon i samband med exempelvis stormatcherna mot Malmö FF och IFK Göteborg.

– Ett bra tifo kostar oss mellan 3 000 och 15 000 kronor. Då förstår ju var och en att vi inte kommer långt med 50 kronor. Men vi tror nog att folk uppskattar det vi gör och att det kommer in mer pengar för det är nu vi behöver det. Inom tre veckor måste materialet vara inköpt om vi ska hinna, säger Douglas Nordenbelt i Sillastrybarna.

Haynes rycker in

Och en som nu tillmötesgår fansens önskemål är succéspelaren Kristian Haynes som vill vara garanterad nya tifon när säsongen sparkar igång.

– Jag tyckte faktiskt synd om dem när jag hörde det magra resultatet av insamlingen, säger han och berättar att han – när laget återsamlas i morgon – tänker vädja till lagkamraterna att skänka pengar.

– Inramningen på matcherna är väldigt betydelsefull. Lyckas fansen skapa drag på Strandvallen så genererar det i sin tur att fler går och ser fotboll. Jag vet ju att en del i spelartruppen är lite snåla, men jag ska försöka få dem att öppna plånböckerna.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.