Treåring i polisförhör om mordkvällen

Uppdaterad
Publicerad

Det mordåtalade parets treåriga barn har förhörts av polisen. Barnet uppger att det är kvinnan som slår Yara den aktuella kvällen.

Det är sedan tidigare känt att parets två gemensamma barn, ett och tre år gamla, befann sig i hemmet samma kväll som Yara dog. Båda omhändertogs under natten av de sociala myndigheterna och är i dag placerade hos en annan familj. De senaste månaderna har de bara vid korta tillfällen haft möjlighet att träffa sina häktade föräldrar. När åtalet i dag blir offentligt framgår det att det äldre av barnen förhörts om sina iakttagelser under valborgsmässokvällen. Enligt vad SVT Blekingenytt erfar handlar det om ett förhör där barnet – under ett okoncentrerat samtal – berättar om sina upplevelser och minnesbilder från lägenheten. Treåringen förklarar att det är kvinnan som slår Yara och får då frågan polisen om någon annan i familjen brukat våld mot flickan.

– Nej, är treåringens svar. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet