Saria och Salem Hajjar kämpar för att få stanna bland vännerna i Karlshamn. Foto: SVT

Utvisningshotade bröder ger inte upp

Uppdaterad
Publicerad

De utvisningshotade Karlshamnsbröderna Saria och Salem Hajjars kamp går vidare. Nu överklagar de utvisningsbeslutet till Migrationsdomstolen.

SVT Blekingenytt har i flera reportage skildrat brödernas kamp för att få stanna i Sverige och Blekinge. Saria och Salem Hajjar kom till Sverige för ett och ett halvt år sedan med sin pappa från det krigshärjade Syrien. Mamman dog i en flyktingbåt på vägen ifrån kriget. Under våren 2014 fick de besked gällande utvisning från Sverige till Kroatien där pappan tidigare studerat. Familjen har inga band till Kroatien, varken släktingar eller kunskap i språket.

Bröderna studerar vid det naturvetenskapliga programmet på Vägga gymnasieskola i Karlshamn där hela skolan engagerat sig i pojkarnas öde. Målet är, som de tidigare berättat, att bli läkare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.