Åsa Gyberg-Karlsson

”Vi förespråkar demokratiska metoder”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets toppnamn Åsa Gyberg-Karlsson i Karlskrona ställde sig själv bakom en uteslutning av Markus Allard.

Hon förvånas över Blekingeförbundets inställning till Revolutionära Fronten.

Åsa Gyberg-Karlsson är riksdagskandidat och gruppledare för Vänsterpartiet i Karlskrona. Hon medverkade själv som ombud på kongressen när det kontroversiella uteslutningsärendet gällande Markus Allard behandlades.

– Jag ställde mig bakom det, men det handlade inte bara om hans hållning gentemot Revolutionära Fronten. Det fanns en del annat också, som jag inte vill gå in på.

Turbulensen i Vänsterpartiet

Enligt Gyberg-Karlsson är Vänsterpartiets inställning till politiskt våld tydlig.

– Vi förespråkar demokratiska metoder och fredliga aktioner. Våld är aldrig en lösning som tillämpats eller uppmuntrats av partiet så länge jag varit aktiv.

Hur ser du på Erik Drottmans beskrivning av RF?

– Jag vet ju inte vad han menar. När jag kommer hem från Stockholm måste jag ta en diskussion om detta, både med honom och i partidistriktet.

Är du överraskad?

– Ja, i denna frågan. Samtidigt visste jag ju att Ung Vänster Blekinge tycker Markus Allard borde fått vara kvar som medlem, säger Åsa Gyberg-Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Vänsterpartiet

Mer i ämnet