Villa totalförstördes i brand

Uppdaterad
Publicerad

I morse brann en villa på Farmarevägen i Sölvesborg ned. – Även om ingen i familjen som bor i villan skadades fysiskt så är det en tragedi när ens hem förstörs, säger Ann-Sophie Jakobsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Västra Blekinge.

Kvinnan i familjen som bor i huset hade själv försökt att släcka branden som orsakades av en värmedyna i sin sons vardagsrum, när inte det gick flydde hon från huset. Det var en granne som larmade SOS.

När räddningstjänsten, strax efter nio i morse, kom på plats möttes man av en fullt utvecklad brand och man såg hur lågorna slog genom taket.

– Även om ingen i familjen som bor i villan skadades fysiskt så är det en tragedi när ens hem förstörs, säger Ann-Sophie Jakobsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Västra Blekinge.

Totalt arbetade 15 brandmän på platsen med släckningsarbetet, men huset gick inte att rädda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.