Karin Johansson. Foto: SVT

Rektorns fru överklagar inte

Uppdaterad
Publicerad

Yara-rektorns fru Karin Johansson begär inte att åklagarens beslut om att lägga ned förundersökningen om tjänstefel mot Karlskronas tidigare skolchef, Maria Persson, överklagas.

I fjol stängdes Tullskolans rektor Johan Johansson av från sin tjänst efter en presskonferens ledd av dåvarande skolchefen Maria Persson. Johan Johansson var senare med om en självförvållad trafikolycka.

Maria Persson anmäldes av privatpersoner för tjänstefel, men i måndags meddelade åklagaren att fallet skulle läggas ned och Maria Persson frias därmed från brottsmisstankar.

Fallet Yara

Yara-rektorn Johan Johanssons hustru, Karin Johansson, har även hon polisanmält kommunen och skolchefen för bland annat arbetsmiljöbrott, förtal och framkallande av fara. Eftersom den förundersökningen pågår vill Karin Johansson inte överklaga den som i måndags las ned.

– Hon vill koncentrera sig på sin egen anmälan, säger hennes målsägandebiträde Kirsi Piispanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet