Yaraeffekt märks i hela Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Antalet orosanmälningar om barn som far illa ökade rejält i hela Blekinge i fjol. Pressen på länets socialsekreterare blir därmed allt större.

Efter Karlskronas ökning på hela 143 procent från 2013 till 2014 var Sölvesborg den kommun där orosanmälningarna ökade mest – med 87 procent. Det visar Blekingenytts granskning.

– Socialsekreterna har ju väldigt hårt tryck när det gäller utredningarna. Det har då föranlett att vi under förra året och en bit in på detta året här använder oss av konsulter för att hjälpa oss med utredningsförfarandet. Och sen har politkerna tagit ett beslut att göra en utökning av socialsekreterartjänsterna så vi fördubblar besättningen med socialsekreterare här, säger Irene Eliasson, avdelningschef på socialtjänsten i Sölvesborg.

I alla kommuner utom Karlshamn har man tvingats anställa fler socialsekreterare för att hinna utreda alla anmälningar i tid. De flesta kommunerna är nöjda med personalutökningen och känner att de klarar av att följa målsättningen. Men precis som i Karlskrona, där socialtjänsten flera gånger har larmat om att resurserna inte räcker till, yttras nu samma oro från Ronneby.

– Fortsätter det att öka på det här sättet blir det en permanent kris. Vi måste ställa in oss på den här betydligt högre nivån av ärenden att hantera nu och det kräver ju mer personal och nya resurser överhuvudtaget och får vi inte till det och vi inte lyckas lösa personalrekryteringsproblemet så att vi får hit kompetent personl, då blir det svårt för oss, säger Göran Fridh, verksamhetschef socialförvaltningen i Ronneby.

Antalet orosanmälningar

Kommun       2013 2014    Ökning

Karlskrona   623 1517 143%

Sölvesborg  185 346 87%

Olofström    256 349 36 %

Karlshamn   394 610 55%

Ronneby     529 657 24 %

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.