Foto: Leif R Jansson/TT Nyhetsbyrån

Äldre kvinnor utsatta för väskryckningar

Uppdaterad
Publicerad

Två äldre kvinnor har inom loppet av ett dygn drabbats väskryckningar i Borlänge.

Den första väskryckningen skedde vid 14-tiden måndagen på Lunde Mats Gata. En kvinna i 80-årsålder kände hur någon tog tag i axelremmen på hennes väska och drog till. Hon drogs då runt och ramlade.

Kvinnan hade en nyopererad höft och fick smärta, och skadade dessutom en arm.

Tre gärningsmän flydde platsen med väskan och försvann i riktning mot Stadshuset. Väskan fick kvinnan senare tillbaka men plånboken stals.

Ytterligare försök

Vid 13:30 på tisdagen hände det igen. En kvinna i 70-årsåldern gick på Tångringsgatan och fyra yngre män kom emot henne och försökte rycka i från henne väskan. Hon lyckades hålla emot och gärningsmännen fick aldrig med sig något byte.

Uppdatering 21.05

På tisdagskvällen fick polisen in ytterligare en anmälan om försök till stöld efter att en kvinna vid Kupolen utsatts för en väskryckning. Det var strax innan klockan åtta som någon ryckte väskan ifrån kvinnan. Hon sprang efter och då slängde gärningsmannen i från sig väskan.

Vill ha tips

Polisen vill i båda dessa fall ha in tips från personer som befunnit sig i närheten vid de angivna tidpunkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.