Foto: SVT / Ulf Sandlund

Appen SVT Nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Nu finns SVT Nyheter som app för iPhone, Android och Windows.

Nu kan du lättare hålla dig uppdaterad om vad som händer i Sverige och övriga världen och snabbt ta del av nyheterna från Sveriges största nyhetsredaktion.

Genom Appen SVT Nyheter som finns att ladda ner till iPhone, Android och Windows telefoner kan du läsa artiklar, följa liverapporteringar och titta på videoklipp. Du kan även se den senaste väderrapporten och läsa Text-tv i mobilen.

För att ta del av dina regionala nyheter välj ”Meny” sedan ”Regionalt” och det område du önskar. Under meny hittar du även till vetenskap och SVT Nyheters utbud på minoritetsspråk.

Du har möjlighet att välja om du vill ta emot pushnotiser från SVT:s redaktioner vid stora nyhetshändelser. Du kan också enkelt dela dina favoritnyheter med vänner via mail, sms eller sociala medier.

Vi följer publiken

För att ytterligare förbättra upplevelsen av utbudet i den mobila nyhetstjänsten lyfts de artiklar fram som publiken har mest nytta av i sin mobil – genom ett ”just nu-fokus” och en enklare navigering.

– Vi tar ytterligare ett steg i det som alltid varit självklart för oss: att finnas där publiken är. Vi följer publikens beteenden, för att kunna tillhandahålla våra kanaler och tjänster så att så många som möjligt kan ta del av dem, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud på SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.