Foto: SVT

Centerpartiet: ”Vi säger ja till sparförslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet säger ja till det sparpakets på närmare 300 miljoner som tjänstemännen i Landstinget Dalarna har lagt fram.

– Vi säger ja till sparförslaget för att säkerställa att länets invånare får en patientsäker hälso- och sjukvård av god kvalitet, säger Lena Reyier (C), oppositionsråd i landstinget Dalarna.

Centerpartiet har en vågmästarroll i landstinget. Landstingsstyrelsen ska behandla sparpaketet på måndag och sedan tas det avgörande beslutet av Landstingsfullmäktige i mitten av juni.

Sparförslaget innebär bland annat att flera filial-vårdcentraler stängs och att ambulansen i Rättvik flyttas till Leksand. Förslag som fått skarp kritik från medborgare runt om i länet.

I Rättvik pågår en namninsamling mot att ambulansen där ska flyttas till Leksand. På måndag kommer flera handikapporganisationer att demonstrera utanför Landstingshuset innan Landstingsstyrelsens sammanträde börjar.

På tisdag har Oregruppen bjudit in till stormöte i Furudal för att protestera mot att vårdcentralfilialen i Furudal ska stängas.

Centerpartiet lägger samtidigt bland annat fram ett förslag om att starta en mobil distriktsköterskemottagning som besöker orter på landsbygden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.