Foto: SVT

Dalarnas tidningar skär ner på journalister

Uppdaterad
Publicerad

Flera journalisttjänster försvinner från Dalarnas Tidningar. Bland annat läggs redaktionerna ner i Malung och i Rättvik.

På torsdagen meddelar Dalarnas tidningar att man drar ner på antalet journalister. Det innebär bland annat att lokalredaktionerna i Malung och Rättvik kommer att läggas ner. Dessutom kommer antalet journalister att minskas på flera orter.

– Vi kommer tyvärr att få färre ögon och öron som följer stora områden av vårt län, säger Bo Joffer, sektionsordförande för journalistförbundet på DT på hemsidan dt.se.

Dalarna – Mittmedia

22 tjänster försvinner

Lokalredaktionerna i Rättvik och Malung kommer att läggas ner. Dessutom försvinner tjänster från Hedemora, Ludvika, Borlänge och Mora, varav vissa flyttas till Falun, skriver man på hemsidan.

Totalt kommer Dalarnas Tidningars redaktion att minska från 82 till 60 tjänster. 13 av de 22 tjänster som försvinner kommer att avvecklas, medan nio av dem flyttas till gemensamma funktioner inom Mittmediakoncernen och de kommer att bli kvar på redaktionen i Falun. Ingen person kommer att behöva sägas upp, enligt Dalarnas tidningars ansvariga utgivare.

– Mediebranschen är inne i en omvälvande tid, med trogna papperstidningskunder och digitala användare, men vi måste samtidigt organisera oss för att möta framtiden. Och framtiden är att även fortsättningsvis göra lokaljournalistik som berör, men som är digital samtidigt som våra papperstidningar är bra och ger läsarna kvalificerad journalistik, säger Carl-Johan Bergman, ansvarig utgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Mittmedia

Mer i ämnet