De har 90 meter räls i trädgården

Uppdaterad
Publicerad

När tittare fick bestämma hamnade SVT Dalarna i Djura och Gagnef. Väl framme uppenbarade sig en trädgård som utsmyckats med en imponerande lång modelljärnväg.

Nyhetstittaren Barbro Annerberg är en av alla som nappat på uppdraget att skicka ett nyhetsteam på resa. På Barbros önskelista fanns nämligen en alldeles speciell trädgård i Djura.

Det handlar om Helena och Roger Anngårds trädgård där en 90 meter lång modelljärnväg finns. Fotografen Charlotte Pettersson och reportern Bengerik Busk begav sig dit.

Dalarna – #VARTSKAVIÅKA

Räls utan slut

Det var för sex år sedan som paret började bygga en liten järnväg. Från början var den tio meter lång. Men trots att den nu mäter 90 meter är byggandet inte slut.

– Vi har planer på ytterligare 100 meter, säger Helena Anngård.

Det hela började med att de ville ha ett tåg under julgranen. Men rälsen var för stor och fick flytta ut i trädgården – och på den vägen är det.

Men trots 90 meter räls och ytterligare 100 meter planerade så vill paret Anngård ha mer.

– Målet är att komma in i garaget med tågen så att man slipper lyfta in dem. Det är 300 meter till som behövs innan vi kommer in där, berättar Helena.

På reportageresan blev det också ett stopp i Gagnef där en annan tittare önskat se mer av den unika flottbron.

Har du ett tips på vart Charlotte och Bengterik ska åka? Mejla till dalarna@svt.se eller ring oss på 023-765 100

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – #VARTSKAVIÅKA

Mer i ämnet