SVT Dalarna i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Du får veta mer, kan få nyheter snabbare och chans att kika in bakom kulisserna.

SVT Dalarna finns på så många fler plattformar än i de traditionella tv-apparaterna.

På svt.se/dalarna följer du våra nyheter sju dagar i veckan och får oftast chans att se tv-reportagen innan de sänds i tv.

Facebook

På Facebook skriver vi om akuta nyheter, lägger ut länkar till inslag på webben som just publicerats, ger er snackisar och annat smått och gott. Dessutom öppnar vi ett fönster bakom kulisserna på nyhetsredaktionen. Att nyhetstipsa oss på Facebook är också möjligt, liksom att kommentera och debattera nyheter på webben och i tv-programmet.

Twitter

På Twitter publiceras också händelsenyheter snabbt, liksom länkar till inslag på webben. Här kan man också kommunicera med medarbetare på webben om nyheter, tips etc.

Instagram

Instagram är det senaste av de sociala medierna som SVT Dalarna anslutit sig till. Här publicerar vi bilder bakom kulisserna, det är möjligt att se hur dagens arbete fortgår och hur SVT Dalarnas medarbetare beter sig när inte tv-kamerorna är påslagna.

Hitta oss

Facebook – facebook.com/svtdalarna

Twitter – twitter.com/svtdalarna

Instagram – sök efter användarnamnet svtdalarna

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.