Falun får helt nytt cykellag på elitnivå

Publicerad

På torsdagseftermiddagen presenterades ett helt nytt Falubaserat cykellag.

Laget består av både kvinnor och män och målen är höga.

Det nybildade cykelteamet går under namnet Team Ormsalva och består av några av Sveriges främsta cyklister på både herr- och damsidan.

Laget består av Emma Ahlstrand, Jonas Ahlstrand, Emil Gabrils, Frida Knutsson, Johan Landström, Jesper Larsson, Hanna Laxholm, Ove Nilsson, Christoffer Stevenson, Isabelle Söderbergoch Erik Wallén.

– Ambitionen har varit att sätta ihop ett elitlag där vi satsar lika hårt på tjejer och killar. Vi vill utgå från åkarnas perspektiv och försöka optimera deras förutsättningar att lyckas, säger teamchefen Johan Mattsson i ett pressmeddelande.

Teamet har redan nu höga mål, och säger att de under 2016 satsar på att vinna SM i linjelopp och lagtempo samt Cykelvasan.

Ungt löfte

Falutjejen Frida Knutsson ses som en spännande värvning, då hon av många ses som svensk cykelsports största löfte.

– Jag ser mycket fram emot kommande säsong med Team Ormsalva. Med en massa skratt och ett stort fokus är jag helt säker på att vi kommer få de optimala förutsättningarna för att lyckas med våra mål. Jag vill vara med och utmana Emma Johansson på landsvägs-SM i linjelopp och jag önskar även ta en plats till VM i Qatar, säger Frida Knutsson som vann SM i kortbana 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.