Många asylsökande barn i Fredriksberg.

Fredriksbergsskolan gläds åt fler elever

Uppdaterad
Publicerad

Flera hundra asylsökande har kommit till Fredriksberg de senaste dagarna varav många är barn. Och på Fredriksbergsskolan välkomnar man fler elever.

7-åriga Tasnim och 11-årige Yazah Amro har flytt med sina föräldrar från Syrien. Nu bor de i ett av Fredriksbergs flyktingboenden medan de väntar på att få börja skolan som ligger en liten bit bort. En skola som förbereder sig på att växa.

– Lokaler finns, eftersom den här skolan tidigare haft 180 elever, säger Anneli Oscarsson, rektor på skolan.

#flykt

Redan nu vet man på skolan att elva elever från årskurs ett till och med nio är på gång, men personalen förbereder sig för fler. Och på skolan är det många som är förväntansfulla på att få träffa sina nya klasskamrater. Arvid Levin och Rasmus Forsberg går i 4-5:an på skolan i Fredrikberg.

– Vi är bara 52-53 personer så det är bra att vi blir fler, säger Arvid Levin.

– Man kanske får fler vänner och fler i vår klass, säger Rasmus Forsberg.

Vad tänker du kring att de tvingats lämna sitt eget land?

– Ja, jag tycker det är ganska synd faktiskt fast de har ju inget annat val det är ju krig där. Vad ska de göra, annars? säger Rasmus Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet