Stal cyklar för en kvarts miljon

Uppdaterad
Publicerad

Elever från cykelgymnasiet i Vansbro drabbades av en fräck stöld natten mot fredagen. Totalt sju cyklar till ett värde av närmare en kvarts miljon kronor stals ur ett garage.

Cyklarna tillhörde elever vid Cykelgymnasiet och stals ur ett förråd hos läraren Adrian Hörnqvist.

– Det är jättesynd om eleverna som kämpat för att få ihop pengar till sina cyklar, säger han.

Eleverna hade bjudits in av sin lärare för en kick off och teambuilding med övernattning. Och det var på morgonen efter som de gjorde den ledsamma upptäckten att garaget brutits upp.

– Antingen har dom haft väldig tur att cyklarna fanns här just då, men mer troligt är väl att tjuvarna haft koll, säger Adrian Hörnqvist.

Totalt stals sju cyklar ur garaget till ett sammanlagt värde av mellan 200.000 och 250.000 kronor. Händelsen har polisamälts och en teknisk undersökning har genomförts.

– Eleverna har jobabt en hel del med cyklarna vilket gör dom väldigt unika, så det kan inte vara jättelätt för tjuvarna att sälja dom, tröstar sig Adrian. Och hoppas att cyklarna snart kommer till rätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.