Foto: TT Nyhetsbyrån

Hotfull stämning när Sahlin mötte nazister

Uppdaterad
Publicerad

Under Mona Sahlins möte i Ludvika blev det hotfull stämning när medlemmar från nazistiska Svenska motståndsrörelsen dök upp.

Det var när Mona Sahlin, regeringens samordnare mot extremism, höll möte på Folkets hus i Ludvika som hotfull stämning uppstod. Det skriver Dagens Nyheter.

Sahlin var i Ludvika för att hålla i ett seminarium om extrema rörelsers framväxt i Sverige när 10-15 mörkklädda män kom in och spridde ut sig i mötessalen. De ska också ha krävt en debatt med Sahlin.

Kommunalrådet i Ludvika, socialdemokraten Leif Pettersson, beskriver för DN att det var en chock och Sahlin själv beskriver stämningen som hotfull.

– Ja, de är ju hotfulla. De sitter utspridda i en sal med armarna i kors, blängande på varandra och tittandes mot sin ledare. De pratade om att ”Vi är de riktiga nationalisterna och vi vill inte se förrädare i vårt land”. Det är klart att det skrämmer, och det är deras tanke, säger hon till tidningen.

SVT Dalarna har varit i kontakt med Mona Sahlins assistent som uppger att Sahlin inte ställer upp på några ytterligare intervjuer om mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.