Foto: KAIS Mora

KAIS Mora värvar målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Har SM-guld i bagaget

Linnea Jonsson har skrivit på ett treårskontrakt med mästarna KAIS Mora. Jonsson kommer närmast från spel i IBK Dalen, dit hon var utlånad från IKSU. Den 23-åriga målvakten har ett gediget innebandy-CV med bland annat SM-guld, student VM-guld och Champions cup-guld på meritlistan.

– Det är en framgångsrik förening med tydliga mål, säger Linnea Jonsson om varför hon nu vill spela med Mora. De har uttryckt sina krav på målvakten och jag är säker på att jag kan uppnå dom. Så för min egna utveckling och med de presenterade målen känner jag att det var ett ganska självklart val. Jag tänker fortsätta slåss om en landslagsplats, jag är säker på att det är rätt steg för min personliga utveckling och det ska bli roligt att flytta ner och bli en del av laget.

– Linnea är en otroligt ambitiös målvakt som har tydliga mål med sin innebandy, säger KAIS Moras tränare Noel Alm Johansson. Hon är som målvakt mycket rörlig och snabb. Linnea är modern i sin spelstil och ”äger” området runt målgården samt bidrar till snabba omställningar i spelet.

Linnea Jonsson

Position: Målvakt

Född: 1992

Moderklubb: Ersboda SK

Nuvarande klubb: KAIS Mora IF

Meriter:

SM-guld med IKSU 2012

Student VM-guld 2012

Champions cup-vinnare 2012

SM-silver 2011 och 2013

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KAIS Mora

Mer i ämnet