Kallur: ”Det här är en sista chans”

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur kan fortfarande inte träna fullt ut efter skadan i vintras. Den här säsongen är i fara, men hon satsar fullt mot OS.

Det mesta talar för att Susanna Kallur, 34, tvingas stå över ännu en säsong. Anledningen är att den skada hon drog upp igen i Karlsruhe i vintras. Skadan tvingade henne till vila och fortfarande kan hon inte träna fullt ut.

– Jag kör just nu slätlöpning och mycket teknik, det går bra, men fortfarande inga häckar, berättar hon när SVT Dalarna träffar henne på torsdagen.

Dalarna – Susanna Kallur

Och det ser mörkt ut inför VM i Peking i slutet av augusti.

– Om jag ska kunna tävla i VM så måste jag kunna springa över häckar redan i juni och där är jag inte nu, berättar hon.

Sist Susanna Kallur deltog i ett internationellt mästerskap var 2008 då OS avgjordes i Peking. De senaste åren av karriären har hon dragits med skador och dessutom blivit mamma. Nu kan det bli ännu en säsong utan tävlingar, berättar hon.

– Det kan bli en till säsong helt utan tävlingar – men jag tränar på och det går bra.

Men OS i Rio nästa år, det ger hon inte upp i första taget.

– Jag tror att jag kan nå Rio även om jag inte tävlar i sommar. Men det är klart att det blir tufft. Rio har varit mitt stora mål hela tiden och jag tänker inte hetsa mig till att göra något mästerskap i sommar om det skulle leda till ett stort bakslag, säger hon.

– Nu tar jag det sakta och försiktigt för att ge det här en sista chans, säger hon.

Se hela vår intervju med Susanna Kallur i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Susanna Kallur

Mer i ämnet